symvouloi-epixeiriseon

Η χρησιμότητα των επιχειρησιακών συμβούλων

Γιατί χρειάζονται οι σύμβουλοι επιχειρήσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Οι επιχειρησιακοί σύμβουλοι είναι αλήθεια ότι δεν χαίρουν άκρας εκτίμησης από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα αυτό το γεγονός δεν οφείλεται ούτε στο ότι αυτό το επάγγελμα δεν μπορεί να συμβάλλει πρακτικά στην βελτίωση των ελληνικών επιχειρήσεων ούτε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού δεν κάνουν καλά την δουλεία τους. Πρόκειται μάλλον για μια ακόμα παρανόηση του επιχειρηματικού κόσμου που έχει τις ρίζες τις στην παλιά νοοτροπία κατά την όποια ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο φωτεινός παντογνώστης και δεν χρειάζεται την βοήθεια κανενός εξωτερικού συνεργάτη για να κουμαντάρει την επιχείρηση του με επιτυχία. Αυτό σήμερα είναι ξεκάθαρα λάθος. Αποδεδειγμένα όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις ειδικά σήμερα χρειάζονται την μεγίστη βοήθεια από όπου και αν μπορούν να την έχουν και αυτό δίνει στους συμβούλους επιχειρήσεων την ευκαιρία να αναδείξουν τον ρολό τους με τον καλύτερο τρόπο. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί δεν έχετε παρά να διαβάσετε κάποιες από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας σύμβουλος επιχειρήσει και στην δική σας επιχείρηση.

symvouloi-epixeiriseon

Μελέτες Επιδοτούμενων Προγραμμάτων

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχτούν σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα , σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή σε διασυνοριακά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων είναι εκείνα τα άτομα που διαθέτουν την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και συνεχή ενημέρωση για τέτοιου είδους θέματα και μπορούν να ενημερώσουν την επιχείρηση σας για τις προϋποθέσεις ένταξης, τις ημερομηνίες υποβολής σε πρώτη φάση κα εφόσον το επιθυμείτε να αναλάβουν τον σχεδιασμό και την σύνταξη της εκάστοτε μελέτης. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι άνθρωποι με εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις έχουν αναλάβει για σας την μελέτη και θα την παραδώσουν στην ώρα τους επιδεικνύοντας άψογο επαγγελματισμό.

Κάλυψη επιχειρηματικών εκπαιδευτικών αναγκών

Το σύγχρονο εργασιακό πεδίο απαιτεί όπως είναι πλέον αντιληπτό από όλους συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση όχι για να αυξήσετε τις πιθανότητες της επαγγελματικής σας ανέλιξης αλλά για να μπορέσετε απλά να διατηρήσετε την θέση που ήδη έχετε. Την ιδία ανάγκη έχουν και εργαζόμενοι στην κάθε ελληνική επιχείρηση ώστε να γίνουν ακόμα πιο αποδοτικοί προς όφελος της επιχείρησης. Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση αν το θέλετε . Μπορούν να αναλάβουν τις εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις του προσωπικού και των στελεχών σας σε όλες τις σύγχρονες δεξιότητες που καθένας από αυτούς πρέπει να κατέχει με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Έρευνες Αγοράς

Οι επιχειρησιακοί σύμβουλοι αναλαβαίνουν επίσης για χάρη της δικής επιχείρησης έρευνες αγοράς που στόχο έχουν να βελτιώσουν τα προϊόντα η τις υπηρεσίες σας ακόμα και να αλλάξουν το τρόπο προσέγγισης των πελατών σας. Ο επαγγελματικός τρόπος δουλειάς των ειδικών στο τομέα της ερευνάς εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την επιχείρηση σας τόσο για μια πρωτογενή όσο και για μια δευτερογενή ερεύνα.

Αναδιοργάνωση της επιχείρησης

Κρίσιμης σημασίας για κάθε ελληνική επιχείρηση είναι η λειτουργική οργάνωση της ίδιας της επιχείρηση σε όλους τους τομείς που θα εξασφαλίζει την αποτελεσματική της λειτουργιά. Ειδικά σε ορισμένα επιχείρησης με περίπλοκα κύκλο λειτουργιών λόγο φ\δραστηριότητας η οργάνωση είναι εξαιρετική αιτητική διαδικασία που χρειάζεται εξιδανικευμένες γνώσεις . ΟΙ σύμβουλοι των επιχειρήσεων μπορούν και πάλι να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την δυσκολία.

Τελικά οι σύμβουλοι επιχειρήσεων μπορεί να είναι πιο χρήσιμοι από όσο θεωρείτε ότι είναι. Για να διαπιστώσετε και εσείς την χρησιμότητα τους δεν έχετε παρά να μας καλέσετε το συντομότερο!